2017, June
Woodhouse Urban Park has been shortlisted for an NLA Award

We are delighted that our project Woodhouse Urban Park has been shortlisted in the NLA Awards for best Public Space. The winning and commended schemes will be announced at the NLA Annual Lunch at The Guildhall on Wednesday 5 July 2017.

2017, May
Highly Commended for Woodhouse Urban Park in the Regeneration category at the RICS Awards
Woodhouse Urban Park was highly commended in the regeneration category at the RICS Awards. The project is located on the site of a demolished block of flats, the new Woodhouse Urban Park was designed as a focal point for the South Kilburn Regeneration Programme and an inclusive space for the whole community.
 
 
2017, January
Studio in the Woods is back!
Established in 2006, Studio in the Woods is back for 2017. The 1:1 three day workshop will this time take place in Bath. Erect Architecture directors Susanne and Barbara are leading the workshop alongside Meredith Bowles, Piers Taylor, Je Ahn, Kate Darby, Gianni Botsford, Charley Brentnall, Robert Mull, Laura Mark & Lee Ivett.

For more information click here. For tickets here
2016, December
Alexandra Road Park wins the Principal Award for Community Development at the BALI Awards
We worked with Ground Control and J & L Gibbons on a Community Development project in Alexandra Park Road. The project creates a series of play spaces located within a listed 1.7-hectare park landscape uniting the Alexandra Road and Ainsworth Estates designed in 1968 by Neave Brown. It was recently awarded the the Principal winner 2016 in the Community Development category.

The original park was created by Brown in conjunction with renowned landscape architect Janet Jack and was completed in 1979. We designed four new play spaces for the site. Engagement with residents of all ages informed the design process and we consulted closely with Jack to ensure their contemporary play designs remained true to the original ethos of the parkland. The designs picked up on features within the original playgrounds but also increased the complexity of the play offer, added play types and sensory experiences and increased risk and challenge to provide modern playgrounds inspired by the originals.

The key challenge was to create contemporary play space incorporating modern play theory to be located in the context of an important piece of urban design and cultural heritage.

Read more here
2016, December
Woodhouse Urban Park is the Principal Winner at the BALI Awards!
It was great to work with Ground Control and Brent Council on our new park for the South Kilburn Regeneration programme. The project creates a new community focal point and on Friday was the Principal winner 2016 for a Regeneration Scheme Under £500k.

The project is located on the site of a demolished block of flats, and it was designed as an inclusive space for the whole community.

In the North East corner, a seating area with textured floors defining rooms and balconies was laid out to reflect the position of the former building. Different seating areas and a table tennis table are enclosed by diaphanous layers of trees and plants as a relaxing space for all ages. A generous timber topped events stage overlooks a large grassy area defined by trees and planted mounds, presenting an opportunity for the community to host events.

Further South the park becomes more ‘active’. The ‘Beanpole’ play structure is designed for younger and less able children, with a clatter bridge, log traverse and slide. Placed up on a mound the ‘Giant Tree’ on the southern boundary of the park is a challenging play structure. Bespoke built from oak, it includes a slide, a fireman’s pole, climbing nets, and a view over the park to the surrounding area from the top.


Read more here
2016, November
Hello #twitter
We finally made it.... we have decided to share more of our daily happenings and work with you via twitter and instagram! 

Please follow us for all our views/happenings/work and updates on our recent projects.

Twitter- @erectarch and Instagram- @erectarchitecture

Happy tweeting!
 
2016, November
Erect win the Health Category at Making Spaces 2016
We are really excited to announce that our work at Camden Active Spaces won the Health Category at the Making Space Awards. It has also been featured in a Washington Post article confronting the issues surrounding obesity, a very important issue. Check the article out here.
2016, November
Erect studio featured on Archdaily
Erect are featured on ArchDaily as Marc Goodwin continues his work photographing offices. Check out the link here